Μια πολύ ευχάριστη νότα στην μαθητική ζωή του 7ου Γυμνασίου Αμαρουσίου ήταν το «1ο Μαθητικό Φεστιβάλ Πολυδρόσου, Τσικνοπέμπτη» που πραγματοποιήθηκε στην αυλή του σχολείου μας την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024. Το φεστιβάλ οργανώθηκε από τους μαθητές και τις μαθήτριες με την επίβλεψη των υπεύθυνων εκπαιδευτικών ( κ. Γράψα Δέσποινα, κ. Καλάβρια Βασιλική και κ. Σωτηροπούλου Δήμητρα) που συμμετέχουν στο εγκεκριμένο ευρωπαϊκό πρόγραμμα eTwinning με τίτλο «Will you feast with me?» στο οποίο παίρνουν μέρος σχολεία από 4 χώρες.

Οι κύριοι στόχοι του φεστιβάλ ήταν η ενίσχυση των δεσμών μέσα στην σχολική κοινότητα και ο εορτασμός της ημέρας με παραδοσιακή μουσική και χορούς καθώς και με παραδοσιακά φαγητά που ετοίμασαν οι μαθητές/τριες μας. Μια ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής προσκλήθηκε να εμφανιστεί ζωντανά στο σχολείο μας, από τις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ. Έπαιξαν τραγούδια από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένων των Κυκλάδων, της Κρήτης και της Ικαρίας, ενώ μαθητές και καθηγητές χόρευαν ασταμάτητα. Κάθε τάξη είχε το δικό της περίπτερο με παραδοσιακά φαγητά και γλυκά. Ο σύλλογος γονέων, με τη βοήθεια των μαθητών, είχε αναλάβει το ψήσιμο του κρέατος. Επιπλέον, οι μαθητές/τριες δημιούργησαν ένα φανταστικό πανό που αναρτήθηκε στην αυλή, δηλώνοντας με περηφάνια: » 1ο Μαθητικό Φεστιβάλ Πολυδρόσου, Τσικνοπέμπτη, Θα γιορτάσεις μαζί μου; 7ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου». Αξιοσημείωτο ήταν το γεγονός του καθαρισμού της αυλής και της τακτοποίησης των θρανίων μετά το πέρας της γιορτής από τους μαθητές μας.

Μπορείτε να δείτε το video που ετοιμάστηκε προκειμένου να αναρτηθεί στην πλατφόρμα eTwinning του παραπάνω ευρωπαϊκού προγράμματος. Ελπίζουμε να σας αρέσει!

1ο Μαθητικό Φεστιβάλ Πολυδρόσου